Astra

Min: €0 Max: €10

Geschiedenis

Aan de wieg van het huidige Astra Sweets staat firma Van Deun die in 1924 een peperkoekfabriek opende. Vier jaar later legde diezelfde firma de basis voor de productie van het huidige suikerwerk. 

In 1987 raakte alles in een stroomversnelling toen de Groep Vanherpe de fabriek overnam en omdoopte tot Astra Sweets. Er braken jaren aan van gestage groei: de productiecapaciteit verdubbelde en om de groei in goede banen te leiden werkten de medewerkers in ploegen.

In 1992 nam Astra Sweets het bedrijf Belgica over en veranderde de bedrijfsnaam in Belgica TOP (TOP staat voor Turnhoutse Ouwel Productie). Een overname met veel impact. Dit bedrijf ontwikkelde in 1900 namelijk een product dat het eenvoudig maakte om farmaceutisch poeder in te nemen. Kleine, ronde, platte capsules van zetmeel gevuld met poeder. Klinkt het al bekend? Dit is namelijk de voorloper van de huidige UFO, die in 1950 werd gelanceerd. De overname bracht Astra Sweets bijgevolg een nieuwe productgroep: UFO’s. En niet zonder succes: in 2012 werden de UFO’s van Astra Sweets uitgeroepen tot een streekproduct van Vlaanderen. Het met zuur gevulde snoeppapier wordt zelfs nog steeds gemaakt volgens origineel recept! Overal zijn onze UFO’s bekend onder een andere naam, dat varieert van discoschijf tot ouwel en hostie. Dat tekent de waarde en impact die dit unieke snoepje heeft.

 

Einde van een tijdperk

Augustus 2000 betekende het eind van een tijdperk. De laatste activiteiten van de peperkoekproductie werden verkocht en Astra Sweets concentreert zich vanaf dan volledig op snoepproducten.


Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »