Doritos

Min: €0 Max: €5

​OVER DORITOS

Toen Hernan Cortez in 1521 Mexico veroverde, bestond de waardevolle buit uit meer dan alleen het Azteekse goud. Hij zag de Azteken genieten van een lekkere snack – de tortilla! Cortez nam deze snack mee van zijn reis en liet de rest van de wereld er kennis mee maken (waarvoor wij hem natuurlijk nog steeds dankbaar zijn!).

Heel wat jaren later, in 1966, introduceert Frito-Lay de tortillachips op de Amerikaanse markt onder de naam ‘Doritos’. Deze naam ‘Doritos’ heeft de prachtige Spaanse betekenis: ‘Little Bits of Gold’.

De eerste televisie commercial introduceert de driehoekvormige chips als
‘a swinging, Latin sort of snack’. 

België wordt pas vele jaren later (in 1996 om precies te zijn) verrast met deze nieuwe, ongekende smaaksensatie. De driehoekige vorm gecombineerd met het unieke recept van versgeroosterde maïs, wordt op de markt gebracht in twee smaken: Nacho Cheese en U.S. Original. 

Hoe maken we jouw favoriete tortilla chips eigenlijk? Het verhaal begint natuurlijk met de maïs op het land. Na de oogst selecteren we de beste maïs, waarna deze wordt gekookt, geweekt, gewassen en vermalen tot een deeg. Dit smaakvolle maïsdeeg wordt gestampt, gekneed en uitgerold tot lange, dunne stroken waaruit de unieke Doritos driehoekjes worden gesneden. Het kost misschien wat bloed, zweet en tranen, maar dat is het meer dan waard.

Nu het belangrijkste onderdeel! De chips wordt geroosterd en vervolgens in zonnebloemolie gefrituurd. De lekker heftige Doritos smaak wordt in een ronddraaiende trommel toegevoegd. Alleen de Doritos chips met een maximale kraak en explosieve smaak komen door de laatste kwaliteitscontrole, waarna ze worden gewogen en verpakt in de welbekende felgekleurde zakken.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »