Willy Wonka Candy

Min: €0 Max: €5

The Willy Wonka Candy Company is geïnspireerd door de roman Charlie and the Chocolate Factory en werd gelanceerd in 1971 , dus samenvallend met de release van de film, Willy Wonka and the Chocolate Factory .

Geschiedenis

De Willy Wonka Candy Company werd voor het eerst voorgesteld op de pagina's van Roald Dahl's  Charlie and the Chocolate Factory . De Willy Wonka Candy Company ontstond als het resultaat van de 10-jarige dochter Madeline van filmregisseur Mel Stuart. Madeline las de roman Sjakie en de chocoladefabriek en vroeg haar vader om er een film van te maken  Stuart liet het boek zien aan Wolper, die in gesprek was met de Quaker Oats Company. Wolper overtuigde de Quaker Oats Company om de filmversie te financieren in ruil voor de candybar-tie-in.  De naam van Dahl's  Charlie and the Chocolate Factory werd  echter  voor promotiedoeleinden omgedoopt tot  Willy Wonka and the Chocolate Factory .

De originele Wonka Bars zagen nooit winkelschappen vanwege productieproblemen in de fabriek voorafgaand aan de release van de film. Hoe dan ook, latere Wonka-productreleases waren zeer succesvol. Enkele van de producten die onder het merk vallen, zijn onder andere Everlasting Gobstoppers, Sweettarts, Laffy Taffy, Nerds, Kazoozles, Shockers, Bottle Caps, Gummies, Fun Dip, Spree, Runts, Pixy Stix, MixUps en hun wereldberoemde  Wonka Bars .


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »